12 september, 2007

Šempetrski gigant

Na našem vrtu, ki ga mami, oči in Bojči gojijo z vso ljubeznijo in pomijami so letos zrastli nenormalno veliki paradajzi. Moji mami praktično ne verjamem več, da si gre bio vrt. Ker veljam za največjo paradajzovko daleč naokoli in se letošnje poletje prehranjujem pretežno z njimi, me je doletela čast, da sem dobila enega večjih. Med drugim tudi zato, da ga lahko dokumentiram. Izkazalo se je, da je komaj šel na vago. Revček, se je zredil na celih 1100g in mu kar koža poka od slastnega mesa. V naslednjih dneh bo najverjetneje padel za moje kosilo, glede na njegove razsežnosti pa zgleda, da bom mogla še koga povabiti ;)

7 komentarjev:

Sofija pravi ...

Uf. Ta paradajz je res prijel veliko ljubezni in ostalih primesi! Ravno prav velik, za pripravo tenstanega paradajza... Njam, njam:)

Anonimni pravi ...

Ne, ne tenstan.. Za v solato! ;-)

Drugač si pa lahk tule prebereš kaj 'hudega' ti bo naredil ta paradajz:
http://www.najhrana.si/

Pa dober tek!

Andreja pravi ...

ha, kaj vse se dogaja v sempetru :-) in ce z ljubeznijo obdelujes vrt :-)

Simona pravi ...

strinjam se, da je tegale kar skoda za v solato. Ja in ljubezen na vrtu dela čudeže, pa jih raje ne bom podrobneje opisala, da nam ne boste navalili rabutat.

Simona pravi ...

kaj sem smotana: ni ga škoda za v solato, škoda ga je stenstat, ker so ful dobri iz te sorte sveži
mogoče s kakim jogutom (tudi najhrana:)

Sofija pravi ...

Ja, ja, ja! Ni je čez solato... Sam Slečenega imaš pa takoj. Kajti, pri pripravi tenstanega paradajza, me ne moti toliko časovna zamuda (roko na srce- preden ga stenstaš, lahko po celi bajti pomiješ okne) kot pomaganje paradajzu, da se reši svoje garderobe- olupka. In, ko zagledaš celo skledo mini paradajzov... se ti zdi šempeterski gigant obljubljena dežela.

Po vsej verjetnosti, pa je že naša omiljena tema nekje na operacijski mizi... ali pa nekje med želodcem in prebavnim trakom:)
Dober tek in lupčka:)

Simona pravi ...

joj, je res že šel na secirno mizo in sicer kakšno četrtino sem ga pojedla za večerjo (pa res sem se napokala), res je dobr in skoraj ni olupka. Mljask.
Ninči, upam da vsaj skuhaš paradajze preden jih lupiš in da se ne matraš "na suho" :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails