29 februar, 2008

Male tegobe tege tedna

Za mano je naporen teden. Pa se nič ne vidi navzven. Žal prav nič nimam za pokazati. Jp, lahko pa na hitro pojamram.
Da mi je bilo težko spoznati od bivšega punco, pa sem zdaj vseeno vesela, da sem sem jo. Šele zdaj imam občutek, da lahko stvar dam čisto zares v arhiv in celo neham iz nje brisati prah.
Da me že od ponedeljka boli glava. To je zame povsem neobičajno in ponavadi malo postrani gledam tiste, ki neprestano tožijo za glavoboli, zdaj pa sem jaz takšna. Lekadol sicer zaleže za nekaj ur, potem pa smo spet tam.
Da imam občutek, da se je moj IQ znižal za dobro standardno deviacijo. Potolažila me je sodelavka, češ zdaj pa vidiš, kako je tistim, ki so celo življenje butasti. Ja, moja koncentracija je na psu, spomin je opešal, da o višjih kognitivnih sposobnostih raje ne govorim, saj se mi aktivnosti kot so analiziranje, sinteza, načrtovanje in planiranje zdijo trenutno najbolj podobni adrenalinskim športom.
Da sem nejevoljna, tečna in razdražljiva. Kadar ima človek toliko opravkov sam s sabo, potem enostavno zmanjka prijaznosti za druge. Za tolažbo tistim, ki jim pogostokrat prekrižam pot - nisem za nalašč!
Rajši se bom zadržala komentarja o morebitnem sovplivanju zgornjih tegob. Pa še Th.: čajček, počitek, žurček in gozdek! Neugoden izid je praktično nemogoč :)

6 komentarjev:

Marko pravi ...

Drž se, punči! ;)

Simona pravi ...

Hvala Marko! Sem pozabila na pomemben del th. - na vas! Mi je že malo boljše :)

Anonimni pravi ...

Nama se pa ta teden precej pokriva (odličen opis, skoraj že klinično podroben). Razen že znanega se je tudi v mojem vesolju odkrilo novo sonce... samo da bi še bolj osvetlilo mojo lastno bedo. Glede tečnobe sem si pa - na podlagi tvojega lunastega posta - predpisala melatonin. Naročila sem si celo dve različni znamki. Mislim, da je to še edina reč, ki se da kupiti in ki je še nisem preizkusila zoper PMS. Če že pomagal ne bo, ne bo škodil - če bom malenkost bolje spala, jupi. Do poštarjevega prihoda sem na voljo za avdience v oblazinjeni sobi. :D

Anonimni pravi ...

...pa kakšna glasbica, pa ustvarjanje, pa knjigica (duhovnost:-) ), pa sprehodek, pa najljubši...in vse kar se dotakne duše, jo nasmeji in ji ponudi veliko zalogo veselja...
..ah, pa kakšne karte naj se vržejo... :-)

Bodi lepo...

Simona pravi ...

@tjaša - kako si se dobro spomnila z melatoninom (upam da tisti članki iz pubmeda ne lažejo :), tko da prosim poročaj, kakšne ima učinke, da si ga še jaz nabavim in enkrat za vselej preženem pmsje!
@Mojca - hvala, mislim, da bo točno tako zaporedje aktivnosti. Na srečo pa sem danes že več kot 50% bolje, se je včerajšnje ukvarjanje s sabo obneslo! Here we go again!

Anonimni pravi ...

... sem mislila, da sem smo jaz imela tako težak teden. Želim ti veeeeliko energije!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails