18 februar, 2008

Midve

Poznam jo od vedno. Baje, da sem jo naučila reči R. Bila sem ji fovš, ker je jedla roza antibiotični sirup in ker je imela pralni stroj za Barbike. Skupaj sva ustvarili igro kure in črva. Potem sva zbirali gumbe in jih razvrščali v družine.
Skupaj bili zaljubljeni v mojega soseda. Na isti dan poskusili prvič kaditi. Se skregali, katera bo prva zlezla na leva na Trafalgar Square. Imeli krizo v srednji šoli. Se spet pobotali, pili martini in stokali Eddija Murphya po Budimpešti.
Viseli sva na neskončnih kavah in kosilih. Šinfali tipe, udrihali čez faks, tuhtali o smislu življenja in na dolgo razpravljali o najbolj nepomembnih stvareh tega sveta. Ter letos za Novo leto ne vedoč izdelali skoraj identične čestitke.
In kaj naju čaka? Morali bova dočakati vsaj 76 let. In biti še tako pokretni, da bova sposobni skuhati pozno kosilo (večerja se nama zdi v tistih letih odločno prepozen obrok). Kuhala bo tista, ki bo izgubila stavo o tem ali bo znanstvenikom 50 letih uspelo prežarčiti živo bitje. No pustimo se presenetiti!

8 komentarjev:

Anonimni pravi ...

pa si res objavila post o tem ;))
neki se še drugi vabijo na ta brunch.. pero in luka;)
joj, kok bo luštn!

Simona pravi ...

A da bosta na tvoji strani? A je še kdo tako optimist, da verjame v znanost in raziskovalce, in se upa pridružiti še meni?

andrejV pravi ...

Super predstavitev prijatlce! Bravo. Dober text!

Simona pravi ...

Hvala!

Anonimni pravi ...

ej, av! veš kok se šele men fajn zdi ta predstavitev! ;)
sem se ob prvem branju skor razjokala od razneženosti. Babnice;))

lili pravi ...

jaz se pridružujem simoni. večni optimist pač.
pa na brunchu tudi hočem biti zraven.
:-)
joj, kak sem vesela, da se kmalu spet vidimo.

Simona pravi ...

Kok fajn Lili, da boš z mano! Več nas bo bolj bo fajn! Pa dobrodošla spet v Slo, upam, da se kaj vidmo!

Anonimni pravi ...

hmmm! Simona pa jaz sem bila že pri stavi na tvoji strani, preživela nasmehe v stilu: bua-ha-ha (ka je pa z njo narobe?)s strani Luka in Perota...

Upam, da znanstveniki že vihajo svoje rokave- ni mi lahko pri srcu ko nimam prav:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails