14 marec, 2008

Špeh je premagal olivno olje

Pred kratkim sem se lotila romana Ekstra deviško. Knjiga je veliko obetala, obravnavala meni zanimivo tematiko, božansko lokacijo dogajanja, izvirne osebe, celo zgodba je nekaj obetala. Pa ni šlo. Po stotih straneh, sem premagala svoja prepričanja, da je treba vse knjige prebrati do konca, in jo vrnila. Če berem knjige iz užitka res ni potrebe, da bi se matrala.In potem dobim v roke Špeh na kruhu. Lepo vas prosim, kako nagnusna knjiga! Bzez vsake dlake na jeziku. Polna grenkobe, bolečine, samote, gnojnih čirov, zapijanja in pretepov. Nič kar bi me posebej z navdušenjem pritegnilo. Pa se super bere, čeprav ne vem zakaj. Očitno imajo veliki pisatelji res sposobnost, da stvari povejo na pravi način. Baje sledita še nadaljevanji Faktotum in Ženske, kjer Henry Chinaski (drugi jaz Charlesa Bukowskega) iz najstnika zraste v moškega. Če postane še nagnusnejši, bomo verjetno enkrat izvedela, ker bom kot kaže Bukowskega še brala.

4 komentarji:

Bojan pravi ...

da to bereš, najbrž pomeni, da si zlo dobr, dobr napičena.

Bojan pravi ...

da to bereš, najbrž pomeni, da si zlo dobr, dobr napičena.

Anonimni pravi ...

U, hvala, Simona, za namig. Na Bukowskega VEDNO uspem pozabit, ko sem v knjižnici. No, danes nisem. :D S Henryjem sva že pri teti Anni. :)

Simona pravi ...

Bojči! Zanimivo pa niti nisem tako slabo. Celo nič jezna, huda, užaljena. Res sem še sama nad sabo presenečena, da mi je bila knjiga kljub tematiki všeč.
Tjaša! Super pa poročaj, kako ti bo všeč!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails