25 julij, 2008

Ne prevec mirno v La Pazu

Vceraj sva po nacrtu prispela v La Paz. Za razlike od mirne Copacabane je tukaj hrupno in zivahno kot se za predstolnico Bolivije spodobi. Glede na to, da je La Paz navisje lezece glavno mesto na svetu (3632 m nadmorske visine), so naju najbolj presenetile cloveske temperature, saj naju po dolgem casu ne zebe vec kot cucka. Tako si mi za razliko od Puna in Copakabane ni treba vec zob prati v puhovki in rokavicah, noc pa prespim brez da bi postala ledena kocka.

Sicer naju glavno rziskovanje mesta in plniranje nadaljne poti se caka, ampak jz se ze pocuim, kot da sem dobila svoj kos torte (poleg tiste cokoladne v Copacabani :). Vceraj mi je ze drugic ratalo naleteti na salsa zur, tokrat cel,o z zivo kubansko musko. Po glasbi se sicer salsirnje v Peruju in Boliviji ne razlikuje kaj dosti od nasega, vendar sproscenost v plesu pa je tu na desetkrat visjem nivoju. Glede na to, da latinoti plesejo ze od rojstva ali celo dlje znajo tud odlicno voditi in nimajo potrebe po prevec zakkompliciranih ubijalskih figurah. Plesat mi je tuki zato totalen uzitek, izda me le pomanjkanje zraka in sem poo dveh rundah podobna pihajoci lokomotivi, ki ze skoraj potrebuje ozivljanje.
Na sreco je salsa vsec tud Andreju, ki se pogumno uvaja v latino ritme. Poleg tega sva kot tujca tud midva zanimiva za njih, zato so naju danes zvecer ze povabli na dva salsa zura. Lahko si mislite, da ze komaj cakam. Bolj dolgorocni plani segajo preko Slanih jezer tja do Cila pa se kaksen treking v Cordilieri Real imava v mislih. Lepo bodite in drzite pesti za ne prevec hladne noci!

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

ojoj, mi je žal, da te je zeblo, ker vem, da si bolj zmrzljive sorte, pa ziher ni luštn.

majo pa res redek luft, če ti sopihaš z vso to svojo kondicijo.
js tam očitno še na sprehod ne bi mogla it:)

pogrešam te!

Unknown pravi ...

joj, salsa.... zdaj si mi pa čist lušte naredila, pa že tolkič smo se babe tle menile da gremo v četrtek malo pogledat na salso, pa kr ni časa.
Ko smo že pri času,ful hitro gre in že šejem dneve ko se vrneš.
uživaj še naprej!!

Katarina pravi ...

bravo simona za salso!! kar tako naprej, napleši se še zame, ker maš čist prov, da taki salseroti v ljubljani ne rastejo!

PS: miha že ploska, se češe in telefonir :)

Simona pravi ...

OOO miske moje! Kako lepo vas je slisat! Res sem skor zmrznila na ta zadnjem izletu do chila pa se vedno nisem nazaj v La Pazu (me caka se dvanajst ur voznje!) No ko pridem tja in se skuliram, pa napisem kaj novega!

Jz vas tud pogresam!!!
Polube!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails