24 julij, 2008

Tuki kaka siva puma


Zadnji dnevi so minili v obcudovanju ogromnega jezera Titikaka (kar naj bi pomenilo Siva puma, saj je Inke oblika spominjala nanjo.


Otokov sva se najprej lotila iz Perujske strani. Da bi si stvar olajsala, sva kar preko agencije vzela dvodnevni izlet. Pogledali smo si plavajoce otoke Uros, kjer je prakticno vse narejeno iz neke trave, ki tam raste, vkljucno z otokom samim. Potem smo noc prespali pri domacinih na naravnem otoku Amantani. Zvecer sva si iz templa Pacha Mama ogledala soncni zahod (nepozabno lepo), potem pa so nas domacini oblekli v njihove nose in plesali tradicionalne plese z nami. Bilo je zelo lepo in zanimivo, motil je samo obcutek, da je vse skupaj ze prevec turisticna gesta in da bodo vse naredili za denar.



Ker lepote Titikake se vedno nisem imela dosti sem njegove lepote poiskala se v Boliviji. Iz Copacabane sem se z avstralcem Paulom sla potepat za dva dni na otok sonca in ozganih lic. Ne nisva bila na Jamajki temvec na otoku Isla de sol, naju pa je sonce posteno zakurilo v licka. Sam izlet je bil prezet s tisino, lepoto narave in sproscenim sprehajanjem ter raziskovanjem.




Jutri z Andrejem (ce bo vse po sreci, ker ga spet malo zdravje matra) nadaljujeva iz Copacabane v La Paz, odkjer bova upam, da lahko postregla tud s kakimi slikcami.

3 komentarji:

Katarina pravi ...

ko sem prebrala naslov, sem se že ustrašila, da ste res vidl pumine kakce :)
mi smo fajn. mihec je uzvial na morju. tud plaval je in prav pogumno sam zakorakal v vodo.morm mal svoj blog apdejtat ...
se pa romaticno bere tisto o pohajkovanje z avstralcem in sončnem zahodu!
besos

Simona pravi ...

O kok fajn! Takoj ko pridem domov morm mal pocrklat malega pobalina!
Romanticno pohajkovanje? No ja, ni bilo sile, kljub temu pa je bila uzivancija prve vrste!

lili pravi ...

nore fotke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails