16 december, 2008

Zdravje pa to

Danes sem imela dopust. Po dveh letih jamranja, da me boli vrat in teženja vsem mimoidočim naj me mal zmasirajo, sem se odločila, da pridemo stvari do dna. Nevrolog/fiziater mi je postavil nič kaj obetavno delavno diagnozo in me poslal na rentgen in EMG (elektromiogram). Danes sem šla na obe preiskavi. Slik iz rentgena mi še niso pokazali, pa saj si ne bi imela kaj z njimi za pomagat (mislim, da umetniški vtis ne šteje :).


Na EMG je bila zdravnica strašno prijazna in kljub temu, da ne gre za najbolj prijetno reč (s pomočjo zabadanja igel v mišice merijo mišični odziv na električni stimulus in tako testirajo delovanje živcev) sem prav uzivala in občudovala, da nekaj v našem zdravstvenem sistemu še deluje. No, dokler moj levi biceps ni pokazal nič odgovora. Mogoče gre samo za posebnost, pa sem prosila naj mi še zmerijo desnega. Krasni spajki, na desni vse BP. Hmmm, no počakmo, kaj bo reku stric zdravnik. Sam mal me pa je zaskrbel...

5 komentarjev:

andrejV pravi ...

Tvoj vrat bo ze vredo...ce ne druga, bo pac treba veliko masaze. Sej ves, da ti je blo zmeri bols, ko sm te js pomasiral mal v JA.
Vem, da ti ni lahko...ampak...sej razumes :(

Anonimni pravi ...

Upam, da ni kaj resnega. Mislim, da rabiš mal počitka in masaže.
Mene je pa bolezen spravila v posteljo. :-(((

Drži se!

Simona pravi ...

Hvala za vzpodbudne besede - iz vajin ust v božja ušesa!

Anonimni pravi ...

Mene je pa zdravnica na hitro odpravila z "diagnozo", da se pač mišice zakočijo zaradi dalj časa trajajoče prisilne drže vratu.

Tele tvoje preiskave se slišijo kr hudo. Res upam, da bo "stric" dal oceno BP. Pol se greš pa "zdravit" na jogo.

(danes so mi pa očitno všeč """"""" :)

Simona pravi ...

jah, sej mene je moja tud, pol je pa fizoterapevt reku da bomo tko bolj težko kej zrihtal. Da "diganozo" bolečina v vratu zna tud on postavit in da si s tem nima kej pomagat. Ko me je pa začel v mezincu mravljinčit sem se pa mal podvizala z diagnostiko.
Tk da vztrajn morš bit pr teh dohtarjih :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails