23 julij, 2009

Las vegaska blisc in vrocina

Danes se ze tretji dan hladiva v simpaticnem hoslu v Las Vegasu. Ceprav je zunaj nenormalno vroce, pomoje kar krepko cez 4o stopinj, se ob bazenu kar da preziveti. Hostel je poln mladih zurerjev in moram priznat, da te mesto kar povlece v nocno zivljenje, zapravljanje in druge razvade.
Sem sva prisle iz ciste divjine, kjer sva se umivale v rekah, se spogledovale s kojoti, skrivale hrano pred medvedi (ja vsak prostor za sotor ima zraven bear proof omaro) in poslusale tisino. Mislim, da bi tam kar hitro pognale korenine, ce ne bi bile ze cist bulaste in zmesane od komarjev!
Prav srecne, da sva se znebile malih nadleznezev, sva se preko Doline Smrti pripeljale v Las Vegas. Intuicija in neverjetni zenski mozgani odlicno nadomescajo garmina, tko da se do zdaj se nisva utegnile zgubiti. Nasplosno je v tukaj strasno simpl vozit, ker mas vsa pravila napisana, vsi vozijo po omejitvah, zarad pocitnic pa je pomoje tud veliko manj prometa. Benz je poceni in najin hyundai accent pridno zere malo!
In evo naju v mestu zabave. Prav pristnih domacinov tukaj ni. So tisti, ki pridejo sem zaradi posla in tisti ki se pridejo zabavat. V centru mrgoli hotelov in seveda igralnih avtomatov, ki so cist povsod, se v cerkvah jih najdes. Nocitve so poceni, zarad hude konkurence pa se hoteli kar tepejo, v kakso zgodovinsko umetnino se bodo preoblekli da bodo bolj privlacni. Tko so tle skor celotne benetke, cel New York, kopije vseh znaih stavb in kipov. Kar impresionira, mocno pa povsod pretiravajo s klimo, da so moji manjdlji pod hudim pritiskom! Naju so bolj kot igralnice zapeljale trgovine in vceraj sem pomoje postavila rekord v zadnjih letih v casu sopingiranja :). Koncale sva ga v spanski trgovini (veliku je tu latinotov) s hrano in nabavle tone poceni sadja in zelenjave, da malo konkurrava vsem food chainom, ki te oblegajo v mestih. Zvecer naju je odstrelilo na salso in valda sva se mele super.
Tkole na kratko, preden odrineva proti gran canyonu in naprej proti severu. Poljubcke polne pricakovnj novih dozivetij!
p.s. slikc se na zalost ne da dat na net. naj pa povem da napihljiva zoga z ribo odlicno sluzi v bazenu in da sva vedno bolj rjave :)

2 komentarja:

sasa pravi ...

KAKO ŠKODA, DA JAVLJANJE NI PODKREPLJENO S FOTOMATERIALOM!

SAMO DA MATA VESELJE Z NAPIHLJIVO ŽOGO:))

Anonimni pravi ...

Joj, mene so tud komarji popikal!!! :( sočustvujem s tabo...
žal je razlika v tem, da so mene na vasi v naši predragi Sloveniji, tebe pa daleč tam čez lužo, kjer odkrivaš nove lepote :) super, da se mata fajn in da sta le dobili prtljago! Komaj čakam fotke in kako potopisno predavanje :)
Ful uživajta še naprej!!!!
Lp z vasi :), Valentina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails