03 julij, 2009

Pa jo mamo!

Ko sem še s kurami hodila spat je Trefalt ob nedeljah ali sobotah zvečer trobil, da naj darujemo za novo pediatrično kliniko. In smo darovali. Potem smo darovali še pri Miši Molk, Mariu in Stojanu Auru in kaj vem kje še vse. In novo pediatrično kliniko smo dobili v pičlih dvajsetih letih.
Zame je bil včeraj dan D, ko sem prvič uradno svojo bičikleto parkirala pred zeleno lepotico in nastopila delo v svoji novi kletni sobani :) Glede na to, da sem se prej potikala po celi bolnici in da smo imeli ambulante v sili tudi po balkončkih, je razkošje celih stolov, delujočih računalnikov in odsotnost zidne plesni neprecenjiva. Klinika je res lepa, ampak včeraj sem začela cenit dnevno svetlobo še bolj kot vsi rudarji Slovenije. Čeprav ne mislim vseh svojih plus osem ur preživeti v svoji luknjici, me je Jaka razveselil s temle psihološkim izvidom! Sploh sem navdušena nad predpisano terapijo!

Simona P prihaja v psihološko obravnavo na napotilo same sebe z napotno diagnozo "claustofobia neurosis". pove,da v temnih, zatohlih, kletnih, rumenih prostorih brez oken ne more dihati, da jo stiska v prsih, da ji pospešeno bije srce, ima vrtoglavico in motnje zavesti. Poleg poglobljenega kliničnopsihološkega intervjuja smo aplicirali še jakovo lestvico klavstofobičnosti (JLK-1), lestvico obstruktivnega dihanja v kletnih luknjah (LODKL-3) in skalo stiskanja v prsih (joškostisk 5). Rezultati kažejo, da je deklica že pomembno klinično klaustrofobična in kot taka ne zmožna nadaljevati delo v obstoječem delovnem okolju. predlagam premestitev na drugo delovno mesto, z več svetlobe in svežim zrakom ter terapijo "crnijebacjebecelonoc" po tri do petrkrat na teden (na napotnico).
Jaka T, univ.dipl.psih, nekoč spec. klin. psih

Se vid, da ima super mentorci. Čisto zares pa sedaj zbiram najbolj zeleno sliko, da si jo napopam na steno!!! A glasujete?

Vodne lilije na jezeru Dal, Kašmir.

Slovenski gozd pozno pomladi, nekje na Štajerskem.

Palenque, Mehika.

9 komentarjev:

renton pravi ...

Aaaaa, končno smo jo dobili. Po moje jo delajo več kolkor obstajam. :D Me zanima kolko jih je kupilo porscheja na ta račun. Ampak važno da je. ;)

Prva slika je izredno lepa. :)

saša pravi ...

:)))
super diagnoza. terapije se pa le drž!

js glasujem za kleno domačo slikco št.2
(prva ima za moj okus preveč neba, ki vleče nekam na sivo, tazadnja je pa s tistim žuborenjem že hud kič)

andrejV pravi ...

Ma kaj eno...vse tri pripopaj gor :)

Tanja pravi ...

Danes je pa očitno res težko dobit službo z dobrim razgledom, no, v tvojem primeru sploh z razgledom.
Sočustvujem s tabo in zato bom nehala jamrat glede mojega delovnega okolja in kazat okrog sliko na mobitelu : pogled iz moje pisarne (na rešetke zaporov)(in občasno na kakega zapornika).

Glasujem za slovenski (pra)gozd.

lili pravi ...

tudi jaz sem za Štajersko.

mojchka pravi ...

Glasujem za pragozd!

mojchka pravi ...

Glasujem za pragozd!

Simona pravi ...

Več kot očitno je zmagal naš štajerski pragozd. Še zdaj ga voham, ko gledam to sliko. No če ostane kaj placa pa mogoče še katero iz jezera najdem... Pol pa objavim še luknjico :) Ampat to bo seveda vse šele čez dober mesec in pol saj se ponovno bliža velika avantura.... Wiiii!

Katarina pravi ...

jaz glasujem za palenke :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails