09 avgust, 2009

V Yellowstone po medvede, kavbojce in mrzle noci


Nad Jenny Lake, Teton NP

Iz Utaha sva pobegnili na sever in se pred famoznim Yellowstonom ustavili v Jacksonu. Konco je prisel na vrsto najin zurerski duh. V Million Dollar Cowboy Bar sva kot pravi Cowgirls sedeli na sedlih ob sanku, pili pivo, cvekali s kavojci, wannabe kavbojci in bajkerji ter osvajali plesisce na cuntry ritme zivega benda. Skratka manjkali so nama samo se pravi konji...



Russ in Jasper




A samo do jutra! Srati kavbojc Russ nama jih je posodil, pololeg tega pa nama je za naslednja dva dni dal se prijatelja Paula in svojo prikolco. Noci so namrec postale neskoncno mrzle in moja spalka in vsi trije flisi so komaj naredili noci v sotoru znosne. So bili pa zato dnevi super! narava je postala bolj zelena, gozdovi borovncev in cista jezera kamorkoli si pogledal. In potem leni mosi v travi in pocasni bizoni, ki so v soncnem zahodu pocasi preckali najine poti.

Irena in Paul na Signal Moutain

V Yellowstonu so naju najprej pozdravile kolone turistov. Gejzirji in ostlala brbotajoca zveplena lepota ocitno pritegne mnoge (zaradi letosnje recesije pa se toliko vec americanov, ki s svojimi prikolicami zafilajo vse kempe ze tedne vnaprej!). Zmagovalni prizor za naju je sledil ponovnemu prometnemu zastoju in na sreco tokrat ne zaradi kaksne veverice, ampak crne mame medvedke in njenih dveh mladickov. Neskoncno kjut!


Za konec je bilo treba priti se nazaj v San Francisco. Vozile sva se skor dan pa pol, zdaj sva srecno namescene v Oaklandu pri plezalcu Stephenu, ki sva ga spoznale v enem od kampu. Tokrat vidiva SF v cisto drugacni luci in ga poskusava do konca uziti. Na zalost le se danes in jutri. Smrk-smrk!


2 komentarja:

andrejV pravi ...

oooo, tole pa super zgleda! Kr fauš, kr fauš...
Fajn se mejta še te zadnje dni...
Midva se pa vidima verjetno šele tam nekje decembra :(
Škoda, da je tak smotan tajming...sm upal, da te še pozdravim predno odpeketam!
Se vidimo.
Srečno potujta domov.
Čau.

Simona pravi ...

Andrej! Lepo pot in super začetek ti želim. December bo pa itak tako hitro tu, da še opazil ne boš! Drži se in pozdrav kitajce!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails