15 februar, 2011

Štrukljada


Vikend je bil naklonjen kuharicam. Ko zunaj prši mešanica snega in dežja, se štedilnik se moj štedilnik in pečica kar sam vžigata. Prvič sem se lotila ajdovih štrukljev s skutnim nadevom, česar njihova vizualna podoba ni mogla skriti. Po okusu so me pa tako presenetili, da sem vesela, da imam polovico zamrznjeno še za drugič :)

4 komentarji:

lili pravi ...

a maš kje recept? to so taki kuhani, ane? moram enkrat probat

Simona pravi ...

Ja, recept sem vzela tale:
http://www.kulinarika.net/recepti/2649/priloge/ajdovi-struklji/
Ampak po moji izkušnji je čisto preveč vode, pa štrukljev ful pride, tko da sem jih samo pol skuhala, pol pa v skrinjo dala. Meni so všeč :)

Katarina pravi ...

simona,tud mene si navdušla s temle receptom. sem si nabavla sestavine, vreme je primerno ...
samo, kaj pomeni poparimo? kako se to nardi: da zmešaš vrelo vodo in moko? Zakaj potem za take neizušene ne napišejo zmešaš?

Simona pravi ...

hja no, tud jz ne vem, kaj točno to pomeni, ampak sem podobno sklepala kot ti in sem čez moko prelila vrelo vodo. Priznam, da se je lepo zgnetlo.

Aja pa tisti iz zmrzovalniki so bili še boljši :) Sem jih kuhala v alu foliji 40 min.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails