17 september, 2011

Od višine se zvrti -Toronto

Namesto na morje sva se šla letos potepat na vzhodno obalo Kanade. Kot sem si predstavljala je narava prekrasna, spočila sem si možgane in jih pripravila za naporno jesen. Prijetni utrinki bodo ostali v spominu, nekaj pa si jih po dolgem samevanju zasluži tudi blog. 

Mesec dni je je težko strniti na eno stran, še težje pa je izbrati med več kot dva tisoč slikami.  Priletela sva v Toronto in tam ostala nekaj dni, da sva prebrodiva jet lag. Najbližje najinemu hostlu je bil China Town, se pravi drugačna Kanada kot sva jo pričakovala.




Royal Ontario Museum je bil skoraj prevelik za naju, v Science centru sva bila skoraj edina odrasla, ampak Kanada ima res kul muzeje in galerije (čeprav seveda najbolj zanimivih razstav ne smeš slikat). Sašo je kot majhen otrok gledal okostja dinozavrov, jaz pa sem razmišljala, kako bi z veseljem  tole omaro odnesla s sabo domov :)




CN tower je obema malo dvignil pulz, če ne prej pa stanje na steklu več kot tristo metrov nad zemljo. Moja sodelavka bi zagotovo komentirala, kako morajo mesta vedno tekmovati med sabo v tem, kdo ima večjega. Toronto je ta sloves ohranjal več desetletji.
Letos so uvedli še eno turistično novost - hojo po robu stolpa, kar sva mirno izpustila. Šla sva raje po rent-a-car in se odpeljala proti naravi.
 

1 komentar:

Marko pravi ...

Izgleda super kraj ne.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails