11 maj, 2008

Copati, čistilna akcija preteklosti in Snežnik

Ob nedeljah zvečer imam skoraj vedno občutek, da živim le za vikende. Potem vedno sicer v ponedeljek ugotovim, da obožujem svojo službo, pa se kljub temu skremžim, ko v mislih preletim ponedeljkovo jutro s pudranjem od sončka ožganega nosa in iskanja primernih cunj za službo.

Kaj se je tokrat dogajalo?
1. V petek sem kupila nove copate za tek. Prodajalec se je zgrozil ob pogledu na stare in se čudil, da so mi tako dolgo zdržale. No luknja pri luknji je res že slabo držala moje nožice. Istih seveda niso imeli, tko sem imela spet priložnost, da sem dve uri komplicirala, katere bodo nove. Ni sem jih še sicer testirala, jih bom pa jutri. V soboto me je potrlo dejstvo, da zaradi izobraževanja ne bom mogla niti na DM ženski tek. Torej bom spet laufala zgolj za lastni užitek, čeprav bi mi malo popestritve na tem področju res pasalo. Šmrk, šmrk!

2. V soboto smo se strokovno cel dan poglabljali v samospoštovanje in po domače smo debato z Jakom in Sašo potegnili še v dolgo kavo na nabrežju. Cel teden so mi po glavi že hodile misli o preteklosti in o tem ali sem bolj huda na ljudi, ki so mi pokraspali srček (beri me pošteno prizadeli) ali nase, ker sem jim to dovolila. Genijalni zaključek vsega tuhtanja je bila pritrditev slednji možnosti in ugotovitev, da zna ta malenkost kar fejst prispevat, k temu da o sebi ne mislim in čutim najlepše. Hmmm...


3. In danes, v nedeljo, sva se s Petrco potepali po krasu. Tam na Snežniku sva pomalcale hudo dobre štruklje, posončile noske in pametovale na račun najine nezmotljive orientacije. Malo sva spet zagazile v sneg (kdo bi si mislil, da je na Snežniku sneg, če pa je na Primorskem :S), in pogledale do morja na eni in drugi strani Istre. Fotke na račun snega spet večinoma porazne, spomini pa na srečo daleč od tega.

Pa motivacija za prihodnost? Jah jutri bom nekako zdržala službo, potem bom tekla, se malo bolj spoštovala in nehala slikat sneg (naj to raj počnejo tisti, ki to znajo). No, štrukle bom pa še jedla :)



6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

vidim, da si prezivela precudovit vikend :-)

Simona pravi ...

Ja res je bilo luštno (razen sobotnih blažjih posledic petkovskega večera, ki sem ga zaradi javne narave bloga rajš spustila :)
Si vidla, da ne bo nič z mojim DM tekom. Tko da bova mogle še mal počaka, da boma skupi tekle!

Anonimni pravi ...

sobota oz petek??? imam velika ušesa :))))
ja, glede teka pa full skoda. Jaz se pa tako pripravljam, da bomo sle skupaj. Zdaj pa sploh, ko imas nove patike :)))))))))))

Simona pravi ...

Ne sej ni blo nič zanimivega. Malo so me spet zanesle zelene vile :( Posledica je porezan prst. No coment. :)

andrejV pravi ...

V soboto, ko sm hodu po unih Koroških routah okol, sem se večkrat spomnil nate in na tvoj seminar...upam, da ni blo prehudo sedet notri, medtem ko je zunaj sijalo sonce. Pa saj je minilo in je pol bla nedelje očitno tolko bolj aktivna!
Aja, ka pa onih ta drugih treking čevljev pa nč nisi omenla? ;)
Andrej

Simona pravi ...

Ja ta drugi NOVI treking čevlji pa niso šli v kontekst odstavka :) No mogoče bi šlo, ker baje njihova prvotna namembnost za laufanje po gozdu in dežju, tko da bodo mogoče pozimi tudi tako zlorabljeni :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails