17 april, 2009

Šejki-šejki!

Moja, pred davnimi leti rojena ideja o zelenjavnih jogurtih, se še vedno mota le po moji glavi. Ampak z vsako pomladjo in poletjem je bolj intenzivna. Danes sem si za malico sčarala domačo zelenjavno-jogurnotno-sadno-skutno-čokoladno mojstrovino. Bilo je tako dobro, da je zamudilo fotosešn in da moram nujno delit z vami. Da o tem, kako zdrav je takšen obrok, sploh ne začnem.

Torej moj Šejki-šejki ta-da:

- Sadje kot so borovnice, ribez, robide pač karkoli se valja doma(lahko zmrznjeno ali ne).

- Kuhana narezana zelenjava (za začetnike priporočam bučke, korenček, grah, brokoli, za pogumne gurmane pa vse, kar se zraste na vrtu), lahko tudi surova (paradižnik, paprika…).

- Skuta in /ali navaden jogurt (spet kar hladilnik ponuja).

Vsega približno za tretjino, zmiksaš s paličnim mešalnikom, po želji dodaš še:

- Malo žličko nesladkanega kakava v prahu (za pogumne kak ingver v prahu, cimet…) in spet zmešaš.

- Povrhu potreseš še razne semenke, zmlete orehe, mandeljne, kokosov čips… seveda ni treba vseganaenkrat :)

Zelo primerno za spomladansko malico in čiščenje hladilnika oz. za momente ko se doma valja še čisto malo tega in onega. Seveda tudi za crkljanje domišljije in sladkanje na sončnem balkončku!

6 komentarjev:

renton pravi ...

Uuu, tole pa zveni obetavno! :D Če mi uspe kaj scoprati ti sporočim rezultat. :) (Če boš v trgovini v bodoče opazila zelenjavni šejk, toži proizvajalca.:)

Simona pravi ...

Jp, saj sem to dolgo tuhtala ali javno razglašati idejo o zeljenjavnih jogurtih (saj šejki pomojem obstajajo) ali kdaj z njo mastno obogateti. No potem sem ugotovil, da biznis ni potica, pa da bom služila rajši kje drugje. Bi pa bla vesela, kakšnih zdravih "ready to eat" izdelkov na naših policah. Npr ko si ful lačen pa nimaš cajta pa slučajno ne bi kakšne čokolade :)

Jaka pravi ...

js ti zdej povem, da če bo to na rojstnem dnevu, mene ne bo! a je jasno? razen če bo spet kak sosed čevape prnesu, ampak to se dej prej zmen ...

Simona pravi ...

:)
Ja Jaka velja, za nas zdravo z naravo, zate pa en škaf pohanih šniclov, čvapov, plesk, šunke in svinjskih krač. Sam, da ne boš pol reku, da hočeš še čips!
Anyway bomo sploh vidli, koliko bo energije za rojstnodnevni žur.Sicer pa to vsak let rečem, pol vas pa nimam kam dat :)

Simona pravi ...

Aja ne! Če bo žur, boš takrat ti itak takrat moj pripravnik in boš zadolžen, da prineseš meso, hihihi!

lili pravi ...

zveni zelo zanimivo, bo treba res enkrat probat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails