09 maj, 2010

Obračanja

Narava me letos obrača.

Najdem odraslega psa, ker za male nimam časa. Veselim se večdnevnih skupnih izletov. Zadeva pride tri v enem. Za dva meseca se prelevim v vzrediteljico psov, zaradi česar ne morem nikamor za več kot nekaj ur.
Splaniram, kupim, spakiram London. Veselim se starih znancev, oddiha in šopinga. Odpotujem in se na čast vulkana vrnem še preden pojem sendvič za sabo.
Tekam, sopiham, grizem kolena. Veselim se ohranjanja družinske tradicije. Poberem virus, v nekaj dneh z izdatnim segrevanjem izgubim par kil in vso kondicijo. Na Golovec ob trojkah gledam samo od daleč.
In potem pride nedelja. Vstanem lahko brez kave. Pobrišem s kisom celo stanovanje, da ugnobim še zadnje vonjave pasjih lužic, recikliram ostanke časopisnega papirja in potočim solzico za odseljeno pasjo mladino. Se brez skrbi za več ur odpeljem. Najdem dvesto funtov. Poskušam spet teči v jutranjem soncu. Gledam talente in berem knjigo. Razmišljam o življenju brez planov, kako le-to ni morda napačno. Obdržim optimizem, otečene bezgavke in se sprašujem, kam se zdaj peljem.

7 komentarjev:

Luka pravi ...

Ah tako pač je ,.

Saša pravi ...

Najljubši pes je ostal, trojke bodo tudi drugo leto, London mogoče že prej, izgubljenih kil ne bo noben pogrešal, otečene bezgavke še preženeš, pa je!

Simona pravi ...

:) Hvala Saši, sej v bistvu so bila to bolj razmišljanja, mislim da sem se kar lepo sprijaznila s situacijo. Je prišel pa dans še regres, iha :)

Saša pravi ...

no, zdej si mi pravkar rekla, da ne rabiš komentarjev, ker si že itak vse sama povedala...
hvala lepa! :)))

Simona pravi ...

Joj neeee, rabim komentarje! rabim vzpodbude! Kaj pa bi brez vas! Sem se mogoče slabo izrazila, ampak sem hvaležna za podporo, res.

Saša pravi ...

sej vem...

bojana pravi ...

Vse se sliši kot notranji monolog, kar verjetno tudi je...sam napisala si pa zelo lepo. :) lep dan ti želim in ne razmišlji več o tem kako si bolana in kaj te boli. Odloči se, da boš/si popolnoma zdrava in da te para po šivih od zdravja :) dost je blo za letos (bloezni);P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails