24 julij, 2007

Osupljiva Himalaja!

Julle!

Danes sva prispele v lepo mestece Leh sredi Himalaje. Pogled na gore je čudovit in že se dogovarjava kam na treking. Ljudje so neverjetno prijazni, niso tipični Idijci niti po izgledu. Ker smo nekje bogu za petami, imajo tudi predpotopen in svinjsko drag internet, moj mobi pa sploh ne lovi, tko da ne vem kdaj se ponovno beremo!



Do takrat pa samo na kratko, kaj vse sva doživele v preteklih dneh. Najele sva taksi, ki naju je 4 dni vozil okoli, da sva si lahko ogledale templje Kajuraho, kjer so poleg ostalih zanimivih okraskov med figuricami tudi tiste, ki ponazarjajo elemente iz Kamasutre. Znajo biti zelo poučne, še posebej, če si prej delal v cirkusu kot človek guma. Spale sva v ful lučtnem mestecu polnem starinskih trnjav Orchha, kjer so na terasah zjutraj skakale opice. Šle sva pogledat Taj Mahal, ki je res vreden svojega imena, ker zgleda res kot iluzija, ko ga zagledaš. Res je bilo vredno kaksnih 9 ur na dan fijakanja z avtom brez klime in hude vročine, sopare, grozne hrane...

Včeraj ponoči sem dobila hudo drisko (kot 70%turistov), v Delhiju me je prijazni zravnik dal za tri ure na infuzijo zaradi hude dehidracije, pa antibiotike in že sva sredi noči leteli v Himalajo. Tukajšnja klima mi je res dobro dela, privoščila pa sem si tudi neko hudo Arjuveda masažo, ki je bila sicer draga, ampak je noro pasala. Zdej se počutim ze čisto zdravo, jupi!

Čaka naju dva ali tri dni pocitka, da se privadima na višino, saj sva že na 3700m, potem pa naprej v višave. Pot bova čez teden dni nadaljevali v Kasmir, kjer bo najverjetneje podobna situcija s telefoni in internetom, zato res lepo pozdrave in poljubčke vsem do ponovne civilizacije!

7 komentarjev:

Unknown pravi ...

Ja, končno!
Sem res vesela tvojega javljanja.
Mi je žal za nesrečen pripetljaj z drisko. Kaj češ, statistika tokrat ni delala v tvoj prid, da bi padla v tistih srečnih 30%. Še dobro, da si zdaj ok.
Zgleda pa, da od popotnikov iz Indije pač ni za pričakovati veliko objav. Smrk, smrk..
Pa Triglav s svojimi 2800 in še neki metri je zate šala mala;)
Zato držim pesti, da se tvoja spalka izkaže.

Tanja pravi ...

Zivjo, Simona. Glavno,da si zdaj v redu in zdrava. Pazi nase, potem pa UZIVAJ 100/h!!!! Dobro se slisi vse kar pises-mogoce si jutri na letaliscu se premisliva in priletiva za tabo :) (I wish...)
Lp

nina pravi ...

to je nasa punca! vceraj driska, infuzija, degidracija... danes ze cila, zdrava in kot kaksen neustrasen gams nekje na himalaji:)
lupcka

Marko pravi ...

Carica ;) no, Indija res ni zame, kot sem vedel že prej, ampak ti jo pa iz srca privoščim! Pazi nase ;) caw caw

Unknown pravi ...

čao, bejba.
jaz sem končno doma, ti pa vidim, da kljub driski uživaš. Upam, da si zdaj že popolnoma OK in pripravljena za nove avanture.
čim prej se javi in uživaj še zame.
poljubček, Petra

Katarina pravi ...

Živjo Misona,
ful sem vesela, da tok hudo uživaš in se z lahkoto spopadaš z driskami in podobnimi "lepotami" potovanja!!!
Kako vama gre pa kaj s sopotnico?
Omenjala si Indijke pa otroke ... ja, kje so pa moški?
Jaz sem še vedno v enem kosu :) je pa zato Helena rodila prejšnji teden, punčko Leilo. Ta teden se mi začne porodniška - zdaj že komaj čakam, ker me trebuh vsak dan sili, da morm večkrat spat in bolj počivat.
Aja, Miha in Lupina sta v Sloveniji in te lepo pozdravljata.
LP tud od mene pa upam, da se kmal kej beremo!
K.

Anonimni pravi ...

Lol fuck .. driska o nisi mela sreče sedaj je use uredu dobro se spopadaš

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails