27 december, 2009

Punkle dol!


"Kdor ne planira, naleti na težave že pred svojim pragom."

Je nekoč rekel Konfucij. In večino časa se z njim strinjam. Sposobnosti planiranja in načrtovanja so kjučne za uspešno doseganje svojih ciljev. Pomemno je, da veš kaj si želiš, potem je smiselno narediti plan, kako boš to dosegel. Ponavadi slej kot prej uspe.
Vsako leto sem naredila spisek želja oz. ciljev, ki sem jih hotela doseči. Lani je bil ta spisek tako dolg, da sem se nekaj dni nazaj kar ustrašila, ko sem ga videla. Nekaj stvari sem res v celoti izpeljala, nekaj na pol. Itak, da sem z letom 2009 zadovoljna. Zdaj se spašujem, če bi bilo kaj drugače, če si tega ne bi zastavila. Ne vem. Zato bo letos eksperiment. Brez obljub, brez pritiska. Moje poti so začrtane že nekaj časa. Cilji torej že tako ali tako so in vem kam grem. Če pa bom prišla tja bo pa še toliko bolj zabavno.
Sicer me vse srbi, da bi v svoj preljubi dnevnik spet naredila spisek, kako bom vsak dan delala jogo, pisala nalogo, tekla v dežju, bila prijazna do sebe, enkrat na teden sesala, vedno pravočasno odnesla smeti, se ne preveč napila, doživela razodetje itd. Ampak ne bom. In če bom drugo leto sedela tu za mizo še vedno v isti pidžami (seveda nič vmes oprani), pila nesico s sojinim mlekom in pretuhtavala podobne življenjske resnice, bo čisto vredu. In kot pravi starejša kolegica: boš čist fajn punca!


1 komentar:

Luka pravi ...

Ha ahahah se strinjam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails